В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници – Великден! Възкресението Христово вдъхновява с посланието за силата и тържеството на живота, духа и вярата. На тази светла неделя християнското семейство се събира около трапезата и всички заедно отправяме молитва с вярата и надеждата, че светът утре ще е по-добър.

За да помогнем за празничното ви настроение, подготвихме приложението „Марица Великден“. В него ще намерите идеи как да украсите и подредите празничната маса, с какви кулинарни изкушения да зарадвате най-близките си хора.

И тъй като често в дните от Страстната седмица суетнята около празника размива разбирането за същността на Великден, избрахме да ви припомним за последните дни от земния живот на Спасителя, за великденския пост – пътя към смирението и пречистването на душа и тялото и за това как различните етноси в Пловдив посрещат празника.

В тези светли дни всички ние отново ще съпреживеем великия християнски урок по благородство и човеколюбие, ще си обещаем да бъдем по-добри и състрадателни към ближния.

Затова нека с отворени сърца се вслушаме в църковните песнопения и да почерпим от чудото на Възкресението сили за своя човешки път, по който да вървим с достойнство и вяра!