Спортът е феномен, защото присъства във всеки човешки живот. При това не е нужно да си Лео Меси или Майкъл Джордан, за да си запален. Спортът е състезание срещу другите, но преди всичко със самия себе си. Да си здрав, да поддържаш добра фигура, да можеш да изкачиш един връх, да поплуваш в морето, да се пуснеш с приятели по пистата.
Екипът ни се опита да събере цялата тази вселена в едно списание, вдъхновен от предстоящото Световно първенство по футбол в Катар. Необичайното време на Мондиала ни даде уникалния шанс изданието да излезе навръх паметна за България дата – 17 ноември. Денят, в който преди 29 години бихме Франция 2:1 в Париж и взехме билета към лудото американско лято.
„Марица спорт“ предлага пъстра картина на започващия Мондиал с пълна програма на мачовете, интересни гости и прогнози. Спортът обаче продължава и извън стадионите на Катар. Постарали сме се да съберем най-доброто преди зимния сезон – кои са най-предпочитаните писти на България, колко ще струва един ден в планината, каква ще е модата в ски облеклото.
Ако пък не си падате по белите спортове, ще научите как да влезете във форма в градски условия – било то у дома, или във фитнеса.
И, разбира се, на най-доброто списание отиват най-добрите гости. Специално за вас душата си излива Илиана Раева, моторът  на най-успешния ни спорт в момента – художествената гимнастика.
И като говорим за 17 ноември, не може да пропуснем създателя на тази историческа дата – Емил Костадинов. Героят от „Парк де
Пренс“ гостува с ексклузивно интервю. Вярваме, ще сме ви интересни, забавни и полезни. Приятно четене и приятно гледане на мачовете!