Икономист и агроном победиха в конкурса “Фермер на Тракия”

Хатидже Ислямова и Ненко Трифонов са отличени сред 50 фермери

Хатидже Ислямова и Ненко Трифонов са големите победители в 15-ия, юбилеен конкурс на вестник „Марица“ – „Фермер на Тракия 2017“. Те грабнаха Агрооскари в категориите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“. Експертно жури към приложение „Агро“ даде за тях най-много гласове. В оспорваната битка влязоха над 50 земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково, а до финал достигнаха 11. По регламент те се номинират от съответните областни земеделски дирекции.
И двамата призьори са потомствени фермери. Хатидже Ислямова – икономист по образование, управлява и развива мащабно стопанство от 10 000 декара в община Калояново. Агрономът Ненко Трифонов има модерна ферма със 700 говеда и 300 бивола в село Баня. Затворил е цикъла на производство с мандра, в която произвежда мляко и млечни продукти.

Тържествената церемония по награждаването се проведе снощи в хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“. Тя се реализира с подкрепата на Аграрен университет – Пловдив „Евро Ферт“, МЕТРО, „Агрион“ и „Порше“ – Пловдив.