Автомобилната индустрия беше една от най-динамично променящите се през последните няколко години. От една страна – пандемията забави сериозно продажбите във всички сегменти, защото хората по целия свят спряха да пътуват. Това пък наруши веригите на доставки, които и до днес не успяват да възстановят нормалния си ход.

Въпреки всички перипетии, в бранша има една ясно отличима тенденция и това е все по-масовото навлизане на пазара на електрическите автомобили, автобуси и дори тежкотоварна техника. С времето те ще стават все по-достъпни за потребителите. България все още остава на опашката по електрификация на автопарка, изоставайки дори от страни извън ЕС. Пловдив обаче вече направи първите по-значими стъпки към създаване на изцяло електрически линии от обществения транспорт.

Другите новости в автомобилната индустрия са свързани с технологиите в автомобилите, които улесняват шофирането, навигацията и удобствата в купето.

От страниците на новия брой на “Марица Авто & Техно” ви срещаме с най-актуалните тенденции, последните модели на големите марки. Предлагаме ви съвети от специалисти за това как да се грижим за автомобила, любопитни новини, както и поглед към бъдещето на индустрията и стотиците иновации – от автономно задвижваните коли до създаването на автомобил от изцяло рециклирани материали.