Пред Вас е новият брой на „Марица Дом” – списание, посветено на жилището на българина. Ако AD (Architectural digest) – а това е безспорно най-известното архитектурно списание в света, избира шедьовър от Пловдив, който да покаже на своите страници, това ще е елегантният пентхаус на д-р Панче Димитриев. Прочутият ортопед-травматолог, който се превърна в модна икона, обаче отвори вратите на своето арт жилище за „Марица Дом“. За да ни разкаже как е композирал най-личното си пространство.

Неговата артистичност ни „зарази“! Така създадохме един бутиков брой, от който ще научите защо домът сред природата е инвестицията на бъдещето. Ароматът на свеж и чист въздух, пеещите птици и красивите гледки са само малка част от причините, поради които все повече хора днес търсят къщи извън големия град. Събрахме за вас онези зелени идеи и практики, на които може да заложите, така че да живеете в синхрон с природата.

Свободата е ключът в изкуството за младия художник
Константин Константинов, роден във фамилия, която е добре позната сред арт ценителите на Пловдив. Ще ви отведем в неговото ателие, за да ви потопим в творческия „хаос“ на един истински артист в… действие. Мястото? То също е необичайно – ателието се помещава в една от индустриалните зони на Пловдив.

Старосел също има своето La dolce vita – вижте как в сърцето на този минерален център стара плевня се трансформира в модерна къща за гости. Зад проекта стоят две сестри: Александрина и Мария. Александрина Александрова е интериорен дизайнер с фин и неповторим почерк, а Мария Николова – агроеколог с бохемска душа, с отношение към вкусната чиста храна и хубавото вино.
За новостите в климатизацията и защо „Системният инженеринг“ трябва да е водещ в ОВК сектора, разказва инж. Николай Константинов от „Термосист“.

Да, днес климатът на планетата се променя, но иновациите в строителството намират отговора – през 2024-та строим все по-екологично, чисто и устойчиво.

Четете новия брой на „Марица Дом“ внимателно и с удоволствие. Защото в него има много естетика, изтънчен дизайн и най-важното – изкуство, изкуство, изкуство. Вярваме, че всяка страница ще ви изненада и ще Ви помогне да превърнете и своя дом в истинско произведение на изкуството!