Да направим заедно малките стъпки към зеленото бъдеще!

Екологията и опазването на околната среда често звучат като теми, по които трудно може да се каже нещо ново. За нас обаче са кауза, защото осъзнаваме колко важни са за бъдещето на всички. Затова вестник „Марица“ и рекламна агенция „Хермес медиа“ от години създаваме инициативи, които целят не само
да информират, но и да възпитат в обществото усещането за съпричастност към проблема.
Екокампанията ни през тази година е под надслов „Мисия Зелено бъдеще“ – една идея, която ще обедини не само изданието, което държите в ръцете си, но и няколко вдъхновяващи инициативи, които целят да покажат колко е важно да се грижим за природата и градовете ни тук и сега, за да ги има утре.
Наричаме кампанията ни „мисия“, защото тя е точно това една от многото стъпки, които трябва всички ние като общество да извървим, за да създадем условията за едно зелено бъдеще. То пък ще бъде най-големият подарък, който може да направим както на нас самите, така и на идните поколения.
В това издание ще ви срещнем с редица хора и истории, които могат да вдъхновят всички ни и да покажат, че понякога са нужни много малки стъпки и усилия, за да се превърне една идея в реалност. Обикновените хора, бизнесът и институциите рядко застават рамо до рамо в съвременния свят, но пък всички сме от един отбор, когато стане въпрос за „Мисия Зелено Бъдеще“. За да успеем заедно!