Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ако трябва да обясните думата „хоби“ на едно невръстно дете, доста ще се затрудните. Дори и тълковният речник не е многословен по въпроса. Пише лаконично: „Любимо занимание през свободното време“.
Хобито обаче е далеч над това, то е емоция и страст, понякога дори е начин на живот. То е онова нещо, заради което може да пропътуваш хиляди километри, да вложиш много време и да похарчиш много пари, а може и да няма финансов еквивалент и да е храна за душата, каквото е доброволчеството. Интерес, който те увлича и най-важното – доставя удоволствие и служи за отдушник.
В изданието „Хоби“ сме събрали увлекателните истории на обикновени хора, които са намерили необикновен начин да релаксират и да бъдат щастливи. А варианти много!
Има красиви хобита – като това на пенсионерката Мария Колева, която сама създава разкошни цветни градини, за да радва себе си и съседите. Има и страшни хобита – вижте историята на терариста д-р Красимир Христов, който има ферма за змии. Има и щастливци, които са успели да превърнат любимото си занимание в професия – за справка бизнесът на Магдалена и Васил, които „правят всичко, което всеки друг би отказал“ – тунинговат коли. Искрата на майстора на оръжия Димитър Мирчев пък е припламнала в… 6 клас, след като намерил стара пушка в реката на Батак. И така до днес колекционира и поправя пушкала и пищови.
Не пропускайте да прочетете и за една любовна история, която се роди покрай популярна видеоигра и успя да събере българка и доминиканец – въпреки разстоянията и националните различия.

Приятно четене!