Ако трябва да обясните думата „хоби“ на едно невръстно дете, доста ще се затрудните. Дори и тълковният речник не е многословен по въпроса. Пише лаконично: „Любимо занимание през свободното време“.
Хобито обаче е далеч над това, то е емоция и страст, понякога дори е начин на живот. То е онова нещо, заради което може да пропътуваш хиляди километри, да вложиш много време и да похарчиш много пари, а може и да няма финансов еквивалент и да е храна за душата, каквото е доброволчеството. Интерес, който те увлича и най-важното – доставя удоволствие и служи за отдушник.
В изданието „Хоби“ сме събрали увлекателните истории на обикновени хора, които са намерили необикновен начин да релаксират и да бъдат щастливи. А варианти много!
Има красиви хобита – като това на пенсионерката Мария Колева, която сама създава разкошни цветни градини, за да радва себе си и съседите. Има и страшни хобита – вижте историята на терариста д-р Красимир Христов, който има ферма за змии. Има и щастливци, които са успели да превърнат любимото си занимание в професия – за справка бизнесът на Магдалена и Васил, които „правят всичко, което всеки друг би отказал“ – тунинговат коли. Искрата на майстора на оръжия Димитър Мирчев пък е припламнала в… 6 клас, след като намерил стара пушка в реката на Батак. И така до днес колекционира и поправя пушкала и пищови.
Не пропускайте да прочетете и за една любовна история, която се роди покрай популярна видеоигра и успя да събере българка и доминиканец – въпреки разстоянията и националните различия.

Приятно четене!