Марица Коледа 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Иска ми се да можеше да консервираме в буркани коледното настроение и да отваряме по един всеки месец, споделял американският писател Харлан Милър. В ръцете си държите нашето “бурканче” – богато илюстрованото списание “Марица Коледа”, последното от специализираните издания за 2022 г., подготвени от екипа ни. Цветно, любопитно, красиво, уютно, то ще привлече вниманието ви с удивително пъстрата палитра от теми. В края на годината, която ни донесе както спокойствие с отшумяването на пандемията, така и тревожност с близките военни действия, решихме да ви представим обикновени персонажи с необичайни съдби. Хора, които преодоляват препятствия, и с талант, умения и упоритост успяват да създадат спокойствие, красота и вълшебство.

Главният герой на нашето издание е Гергана Трендафилова – председател на ОбС в Община “Марица”, която ще отбележи рожден ден на ​Коледа. Изключителна жена, градяща кариера, майка на четири деца, изправила се срещу предизвикателството на страшната болест.

Централната тема ​на “Марица Коледа” е благотворителността, но не онази, която отваря сърцата ни с милозливи кампании само по ​празниците, а която се случва всеки ден. А бойци в нея 365 дни в годината с крехките си рамене са няколко дами – Зорница Танева и Деси Петева.

За стоплящите душите ни традиции у нас ще ни разкаже специалистът – гл. ас. д-р Станко Станков от УХТ.

Имаме си и истинска фея – Фърфолета, която твори празнична магия, и елф, пристигнал директно от работилницата на Дядо Коледа – майсторът на стъклени играчки Иван Станев. В духа на празника в Германия и Америка ще ни въвлекат пловдивчанките Теодора Катценмайер и Таня Ставрева.

Очакват ви още много цветни и интересни теми и съвети, които ще представим на нашите страници.

И както казва сценаристът Анди Руни: “Една от най-великолепните бъркотии в света е създадената в хола на Коледа. Не я почиствайте твърде бързо”.

Приятно четене!