Иска ми се да можеше да консервираме в буркани коледното настроение и да отваряме по един всеки месец, споделял американският писател Харлан Милър. В ръцете си държите нашето “бурканче” – богато илюстрованото списание “Марица Коледа”, последното от специализираните издания за 2022 г., подготвени от екипа ни. Цветно, любопитно, красиво, уютно, то ще привлече вниманието ви с удивително пъстрата палитра от теми. В края на годината, която ни донесе както спокойствие с отшумяването на пандемията, така и тревожност с близките военни действия, решихме да ви представим обикновени персонажи с необичайни съдби. Хора, които преодоляват препятствия, и с талант, умения и упоритост успяват да създадат спокойствие, красота и вълшебство.

Главният герой на нашето издание е Гергана Трендафилова – председател на ОбС в Община “Марица”, която ще отбележи рожден ден на ​Коледа. Изключителна жена, градяща кариера, майка на четири деца, изправила се срещу предизвикателството на страшната болест.

Централната тема ​на “Марица Коледа” е благотворителността, но не онази, която отваря сърцата ни с милозливи кампании само по ​празниците, а която се случва всеки ден. А бойци в нея 365 дни в годината с крехките си рамене са няколко дами – Зорница Танева и Деси Петева.

За стоплящите душите ни традиции у нас ще ни разкаже специалистът – гл. ас. д-р Станко Станков от УХТ.

Имаме си и истинска фея – Фърфолета, която твори празнична магия, и елф, пристигнал директно от работилницата на Дядо Коледа – майсторът на стъклени играчки Иван Станев. В духа на празника в Германия и Америка ще ни въвлекат пловдивчанките Теодора Катценмайер и Таня Ставрева.

Очакват ви още много цветни и интересни теми и съвети, които ще представим на нашите страници.

И както казва сценаристът Анди Руни: “Една от най-великолепните бъркотии в света е създадената в хола на Коледа. Не я почиствайте твърде бързо”.

Приятно четене!