Скъпи Дядо Коледа, тази година много слушах. Подкрепях близките си хора, участвах в благородни каузи, работих съвестно и колкото се може повече прегръщах детето си. Ако трябва да си призная, малко, съвсем мъничко прекалявах със сладкото. Но то не се брои. Затова от сърце те моля да ми донесеш по-тежки гири, че с това дълго лято вече не важи максимата “По-добре десет дни срам на плажа, отколкото цяла година глад”. За любимия човек – здраве и нови предизвикателства, за да може да носи с лекота на раменете си семейния товар. За всички близки – спокойствие, радост и болестите да бягат надалеч от тях. За детето… Всъщност то си има отделен списък,​ пък и мястото е твърде ​малко.
А за всички читатели нека 2024-а да е весела и благодатна, пълна с надежди и любов. Бъдете здрави и се потопете в нашето коледно издание, в което всичките ни герои се забавляват. Тв водещата Христина Христова ще обърне гръб на сутрешния блок на БНТ и ще ​открехне леко ​вратата на семейния живот, за да ​разкаже как празнува имения си ден на Коледа. Карина и Антон отглеждат щастливи елхички, които изпращат по празниците да стоплят домовете на семейства, а след това ги приемат обратно и се грижат за тях с цялата си обич, за да ги подготвят за следващото им гостуване. ​Много са и онези, които ​едновременно работят ​и празнуват. За ​някои от тях – спешните медици​, пожарникарите, полицаите и журналистите, ще прочетете в следващите страници.
Ако си мислите, че да си Дядо Коледа в Австралия не е лека работа, жестоко грешите. Десислава Георгиева ще ви ​докаже, че Добрият старец раздава подаръци по бански на плажа, въоръжен със слънцезащитен крем. След ​​конкурсите за красота и участието си в “””Черешката на тортата” Мисис България Манита Вартан вече се изявява и на писателското поприще с кулинарн​ия си алманах с любими арменски рецепти, в част от които ще ни потопи. Изпод талантливите ръце на майсторката Виктория ще излязат чудесни коледни ​творения, а треньорката Мария Аспарухова ​ще ни посочи как да бъдем във форма преди, по време на и след празниците.
И накрая нещо специално – известният куизмастър Стефан Лозанов с​лага бялата брада и червения кожух, за да ви зададе няколко въпроса с празнична тематика. А за позналите ще има и награди, обещаваме.
И, Дядо Коледа, пак да напомня за гирите.
Поздрав​и! Татяна Томова, редактор