Не за училището – за живота да сe учим!
Повече от 20 века откакто Сенека е призовал за това, мислители, учители и цели образователни системи се опитват да го постигнат.
Специализираното издание „Марица Образование“ разкрива как усилията за усвояване на умения днес се превръщат в шанс за реализация утре – с историите на успелите, но и с внимание към децата в неравностойно положение.
Срещаме читателите с вдъхновената Ирина Андре Чавушян, за която университетът е не само възможност да напредва в желаното поприще, но и да бъде активен млад човек с мисия да помага на другите.
Разказваме за ресурсния учител Димитър Георгиев, който предизвиква деца със специални образователни потребности да надскочат ограниченията, да са пълноценни, да бъдат дори шампиони.
Учителката, наричана от своя клас Госпожица Търпение, споделя как извървява пътя до днешните тийнейджъри, за да повярват на преподавателите и в самите себе си.
От страниците на „Марица Образование“ ще научите за новите специалности в гимназиите – как фотографията променя фокуса към живота, а дуалното обучение дава възможност за учене чрез работа. Своя опит в него споделя и бизнесът, който успешно партнира на пловдивски учебни заведения. А учебни компании в тях дават възможност на учениците още в гимназията да направят първи стъпки в предприемачеството.
На прага на кандидатстудентската кампания изданието запознава с условията за прием във водещи университети и с амбицията им да предлагат още по-добри условия и качествена подготовка.
Защото кое училище е добро, ако не онова, което помага на всеки да открие своето място и да стане истински добър в това, което го привлича?
Вярваме, че не става само с учене, а с цялостно развитие на личността и здравословен ритъм на живот. Затова от „Марица Образование“ ще научите също как се тренират едновременно тялото и духът – например с въздушна йога в училищния физкултурен салон. И как ваканцията може да бъде не само време за почивка, а и за преживявания, от които всъщност се учим най-добре.