Обичамe, Великден защото:

  • Християните празнуват чудото на Възкресението и победата над смъртта
  • Вярваме и имаме надежда за по-добри времена
  • В Страстната седмица сме се покаяли, направили сме си лична равносметка и сме помислили как да станем по-добри и по-състрадателни
  • Въздухът ухае на козунак и великденски курабийки
  • Писаните яйца, зайчетата, пиленцата и шарената украса ни карат да се усмихнем
  • Събираме се заедно със семейство, близки и приятели
  • Немалко българи от чужбина се завръщат по родните места
  • Е пролет и природата се възражда за нов живот
  • Защото пътуваме
  • Защото има няколко почивни дни…

Причините са стотици и за всеки са с различна тежест. Истината е, че Възкресение Христово наистина е празникът на празниците в Християнския свят. А посланието е, че има Висша сила, има Спасител, който се е нагърбил с нашите грехове и спасението на душите ни. И чудесата са възможни!
В празничното ни издание „Великден“ разказваме за чудесата в днешно време, които се случват спонтанно, но спасяват животи и озаряват с надежда. Отец Емил Паралингов от църквата „Света Параскева“ в Пловдив ще ни обясни защо Бог винаги чува молитвите ни, но въпреки това ни подлага на изпитания.
Ще ви срещнем с четирима българи, които по стечение на обстоятелствата празнуват Великден далеч от родината в чисто географски план. България обаче е в сърцето им и те правят и невъзможното, за да почетат празника така, както го правим тук.
Няма как да минем и без традиционната празнична трапеза – великденските сладки, боядисаните яйца, козунакът. Предлагаме ви няколко рецепти от най-младия кулинарен блогър в България – 20-годишната Йоана. Те са хем вкусни, хем здравословни, така че си струва експериментът в кухнята.
Ако сте сръчни с ръцете, пробвайте нашите идеи за ефектна великденска декорация и непременно прочетете любопитния текст защо яйцата на Фаберже са произведения на изкуството и се продават за милиони.