Ученето може да е леко и тежко, скучно и забавно, вдъхновяващо или досадно и непонятно, полезно или да се окаже избор в съвсем неподходяща област.
Хубавото е, че на всеки етап може да се добави нещо по-добро, да се облекчи и разнообрази, да се смени подходът или пък да се поеме в нова посока. И в това да помогне дори любимата метъл банда.
Да бъдат запознати с различни възможности и всеки да избере своята – в това “Марица” се стреми да бъде помощник на родителите, на децата, на младежите в университета и след това.
Изданието „Уча с Марица“ опитва да ориентира как да се напазарува за ученика на добри цени, но и като се вкарат най-актуалните свежарски нотки в неговия свят. Обичате нестандартното? Погледнете тогава какво майсторят майки на деца с увреждания – така с пазаруването преди началото на учебната година ще помогнете и на тях. Не забравяйте добрия стар приятел на всеки, който пътува към нови хоризонти – книгата. И съветите на една начална учителка, чиито ученици са като част от семейството ѝ.
Първокурсничката с най-висок бал от трудната приемна кампания на Медицинския университет споделя как се постига 6.00 на двата изпита. Но не забравяйте, че ключът към успеха не е само ученето, а се крие в цялостното развиване на личността – извънкласни занимания помагат и за увеличаване на капацитета на паметта, бързо четене и смятане, но и за разгръщане на творчески заложби и оттърсване от стреса.
Когато дипломата вече е на една ръка разстояние, помнете, че ученето не приключва тук, а е през целия живот. Университетите предлагат различни магистърски програми за това.
Каквото и да изберете за себе си или детето, не трупайте само знания, а създавайте умения! Работодателите искат това и тъкмо там се проваля училището не само у нас, а в 92 държави по цял свят. Докато политиките на всяка от тях опитват да направят така, че образованието да подготвя по-добре децата и младите за реалните предизвикателства в живота им, добрите ходове са и в ръцете на всеки от нас – през следващата учебна година и по-нататък.
На добър час!